maratonlogo


Kalamaraton on Suomen vaativin kalastuskilpailu, jossa tarvitaan monipuolista kalastuksen tietotaitoa. Ensimmäinen Kalamaraton järjestettiin Helsingissä vuonna 2001. Kisa levittäytyi Kotkan vesiin 2008 ja vuonna 2014 kisa järjestettiin ensimmäisen kerran Turussa. Joensuussa kokeiltiin sisävesikisaa 2012-2015.

 

Kalamaratonissa tavoitellaan vuorokauden aikana mahdollisimman monta eri kalalajia saalispussiin. Kilpailu käydään urheilukalastusvälinein. Kalojen pituudella tai painolla ei kisassa ole merkitystä. Pikkuruinen liejutokko on aivan yhtä arvokas lajipiste kuin kymppikiloinen hauki. Kalamaratonin jännitys säilyy kisan loppuun saakka. Kisaseurannassa pyritään reaaliaikaiseen tulospalveluun, sillä joukkueet ilmoittavat aina saamansa uuden lajin tuomaristolle. Ammattitaitoinen tuomaristo vahvistaa aina lajitunnistuksen.


Kalastustaitojen lisäksi kisoissa tarvitaan tuntemusta eri kalalajien esiintymispaikoista, lajit on osattava myös tunnistaa toisistaan. Kalamaraton on antanut arvokasta tietoa kalalajien esiintymispaikoista ja –tiheyksistä myös tutkimukselle. Jo kisaan osallistuminen ja sen läpivienti on voitto itsessään.

 

Yhteistyössä