Saunarakennus

Honkaluodossa on viihtyisä saunarakennus, jossa voi myös yöpyä. Saunahuoneessa on avara eteinen, itse löylyhuone ja vielä pieni tupa. Löylyt on mukava vilvoitella viileäksi isolla kuistilla.

Löylyhuoneen ikkunasta avautuu upea näköala yli Kruunuvuorenselän aina Suomenlinnaan asti. Sauna lämpiää varsin nopeasti ja hyvin vetävänä se on helppo sytyttää. Kun mittari näyttää noin 60-70 astetta, sauna on varmasti sopiva kylpemiseen. Kesäisin kiuasta ei kannata ylikuumentaa eli pitää lämpimänä koko ajan. Löylyhuoneen ja eteisen välissä olevassa pukeutumishuoneessa on tärkeä huolehtia, ettei trallien alle jää vettä.

Saaren vesipiste sijaitsee saunamökin seinässä. Saunan vesiastiat on helppo täyttää letkun avulla, näin säästyy kantamisen vaivalta.

Pienempi porukka mahtuu oikein mainiosti yöpymään saunamökissä, jota on helppo pitää lämpimänä patterien ja kamiinan avulla. Makuutiloja hiukan sovitellen löytyy 4-6 henkilölle eteisessä ja tuvan puolella. Eteisessä on myös jääkaappi, tuvassa televisio ja videot.

Talvella vesipiste on kiinni ja vesi joudutaan hakemaan Mustikkamaan puolelta. Silloin veden käytössä tulee luonnollisesti noudattaa säästeliäisyyttä.